Revoluția progresului tehnologic: cum a evoluat sistemul de canalizare de-a lungul istoriei

Anii 3.000 Î.H.

Faraonul egiptean Menes domneste peste o civilizație înfloritoare care se întinde pe o perioadă de peste 3.000 de ani prin construirea bazinelor, canalelor și șanțurilor de irigație pentru a ține apa provenită din inundații.

Anii 2.700 Î.H.

Țeava de apă este fabricată din lut și paie tocate în Valea Râului Indus din India

Anii 1.500 Î.H.

Sisteme complexe de eliminare a apelor reziduale cu toalete rudimentare de spălare îi sunt atribuite regelui Minos din Creta. La doar 1000 de ani mai târziu, în nordul Greciei au început să apară căzi cu căptușeală cu plumb.

Anii 2100 Î.H.

Inovatorii egipteni construiesc primele toalete din piatră; toaletele sunt, de asemenea, construite și în morminte, deoarece egiptenii cred că morților ar trebui să li se ofere necesități cotidiene în viața de apoi.

Anii 52 D.H.

Roma se mândrește cu peste 350 Km de apeducte, canale de apă și conducte folosite pentru furnizarea puțurilor publice, băilor și locuințelor; Ulterior, europenii își pierd interesul pentru igienizare și curățenie după căderea Imperiului Roman, estimat la 376 D.H.

Anii 700-1.500 D.H.

Toaletele publice sunt considerate „epocile întunecate ale instalațiilor sanitare și igienice”, în care abundă boala și excremente umane.

Anul 1596

Prima toaletă modernă este proiectată de Sir John Harrington, nașul Reginei Elisabeta; ideea i-a venit tocmai din cauza lipsei de canalizare.

Anul 1775

Alexander Cummings își asigură primul brevet de inventator al toaletei cu cădere de apă de la înalțime.

Anul 1810

Apare dusul English Regency, unde apa curge printr-o duză și pulverizată pe umăr. Scurgerea de apă este colectată și reutilizată pe măsură ce este pompată din nou prin duș.

Anul 1829

Primul hotel din lume cu instalații sanitare se deschide la Boston.

Anul 1860

Importanța apei curgătoare din interior este accentuată după ce Louis Pasteur publică cercetări asupra bacteriilor periculoase. Casele sunt construite cu chiuvete mari din fontă imobile, care inspiră sintagma „totul, cu excepția chiuvetei de bucătărie”.

Anul 1885

Primul sistem complet de canalizare din SUA este construit la Chicago. Casele încă nu au băi interioare; instalațiile publice de scăldat costă cinci cenți pentru adulți și trei cenți pentru copii.

Anul 1891

Thomas Crapper (re)inventează toaleta modernă prin brevetarea designului său de supapă și sifon

Anul 1910

Vasele de toaletă își mută rezervorul de apă de la înălțime în rezervorul de toaletă închis, mai modern, așa cum îl știm azi.

Anul 1942

Primele hârtii igienice cu două straturi sunt fabricate de St. Andrews Paper Mill din Marea Britanie.

Anul 1986

Prima toaletă cu senzor este introdusă în Japonia.

Anul 1992

Apar toaletele cu debit redus pentru a economisi apa. Toaletele cu debit scăzut consumă doar 6 litri față de 16 litri de apă cum consumau modele mai vechi.

 

Oricând aveți nevoie de un instalator profesionist, nu ezitați să ne contactați!

✆ 0745 179 728 | 0732 929 973
Scroll to Top