5 metode simple de a preveni scurgerile de apă în casă

Vara trebuie să fie o perioadă în care să vă relaxați, să vă bucurați de soare și să petreceți cât mai mult timp cu familia în vacanțe. Ultimul lucru de care vrei să-ți faci griji este că poate apărea o scurgere de apă la tine în casă.

Scurgerile de apă, mai ales pe perioade lungi de timp, poate provoca daune grave structurii, funcționalității și frumuseții casei tale. Protejarea casei împotriva potențialelor daune făcute de apă este un aspect important al îmbunătățirii și întreținerii locuinței.
Echipa instalatorurgent.ro va oferă câteva sfaturi utile despre cum să implementați controale regulate pentru eventualele scurgeri de apă.

1. Verificați pereții și tavanele

Probabil, cel mai simplu mod de a detecta scurgerile de apă este căutând pete pe tavanele și pereții casei tale. Căutați pete de apă neobișnuite înalte și joase, în colțuri și direct pe tavan. Punctele de apă vor părea mai întunecate decât alte zone sau s-ar putea ascunde în spatele petelor de vopsea, gips-carton crăpat, care se umflă sau care pare umflat. Acestea pot fi semne că structura casei tale a fost expusă la umiditate în acele zone și că există scurgeri de conducte sau drenaje defecte în spatele pereților.

2. Examinați pardoselile

Indiferent de tipul de pardoseală pe care îl aveți, deteriorarea apei poate fi, de asemenea, evidentă și poate pătrunde până la podelele de mai jos. Verificați dacă podelele dvs. sunt deformate sau există pete umede și covoare umede.

3. Inspectați conductele

Verificați toate conductele din baie, bucătărie și orice altă parte a casei, pentru a vedea semne de coroziune, scurgeri sau pete. Aveți în vedere o atenție specială asupra conopinării corpurilor de fixare, a semnelor de mucegai sau a cimentului cioplit.

4. Scanează vizual subsolul și mansarda

Subsolul și mansarda pot fi, de asemenea, zone problematice, chiar dacă sunt rareori utilizate. Scurgerile la subsol trebuie luate în serios, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea mai gravă a pardoselii, pereților, soclurilor și chiar mobilierului dumneavoastră. În afară de inspecția împotriva fisurilor, petelor de apă și a umezelii, trebuie să aveți grijă și la semne de mucegai, deoarece acest lucru poate afecta sănătatea familiei.

5. Detectați orice mirosuri neobișnuite

În afară de aceste semne vizibile, mirosurile sunt comune în zonele în care există infiltrații de apă. Dacă vi se întâmplă să simțiți mirosuri neobisnuite de umezeală, inspectați zona cu atenție, deoarece ar putea exista mucegai.

Dacă ați găsit scurgeri de apă, nu intrați în panică. Aceste defecțiuni sunt foarte frecvente și nu însemnă că trebuie să plătiți pentru o renovare costisitoare dar va trebui să faceți niște reparații pentru a remedia problema și pentru a preveni deteriorarea acestora.

Echipa instalatorurgent.ro și-a construit un nume cu servicii de instalații sanitare de cea mai bună calitate în București și în împrejurimi. Ne-am dedicat să ajutăm proprietarii să rezolve probleme la scurgerile de apă înainte să devină probleme uriașe care le afectează calitatea vieții și investițiile de acasă.

Oricând aveți nevoie de un instalator profesionist, nu ezitați să ne contactați!

✆ 0745 179 728 | 0732 929 973
Scroll to Top