Cum să preveniți conductele înghețate pe timpul iernii

În sezonul rece există riscul de îngheț al conductelor de apă. În acest articol vă oferim câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă pregătiți pentru cea mai rece perioadă a anului și să vă protejați locuința de eventualele pagube

Țevile cele mai vulnerabile la îngheț sunt cele din zone interioare neîncălzite, cum ar fi mansarda și subsolul. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că conductele care sunt pe pereții exteriori nu sunt expuse riscului. De fapt, pragul de alertă de temperatură al țevilor este de -6°C pe baza cercetărilor.

Sfaturi:

  1. Mențineți ușile garajului închise: este posibil ca garajul dvs. să fie o parte neîncălzită a casei voastre. Din acest motiv, este important să mențineți ușile garajului închise – mai ales dacă există linii de alimentare cu apă care le traversează.
  2. Deschideți ușile dulapurilor din baie și bucătărie: Acest lucru va permite ca aerul cald să circule în jurul instalațiilor care se află pe pereții exteriori.
  3. Mențineți temperatura constantă la fel ca în timpul zilei și noaptea: mențineți-vă locuința încălzită la o temperatură moderată, în orice moment. Nu setați termostatul noaptea pentru a economisi bani cu costurile de încălzire, deoarece noaptea este mai rece ca ziua și, de asemenea, cel mai probabil interval de timp când vă vor îngheța conductele.
  4. Lăsați apa rece să curgă încet din robinetele deservite de conductele expuse: lăsând apa să treacă încet prin conducte, aceasta nu va îngheța.
  5. Lăsați căldura pornită dacă intenționați să plecați de acasă: dacă plecați într-o călătorie, lăsați căldura pornită în casă și setați temperatura la cel puțin 12°C.
  6. Adăugați izolație la mansarde și subsoluri: Când adăugați izolație în aceste zone, veți putea menține temperaturi mai ridicate și reduceți astfel riscul de explozie al conductelor înghețate.

Oricând aveți nevoie de un instalator profesionist, nu ezitați să ne contactați!

✆ 0745 179 728 | 0766 010 283 | 0732 929 973
Scroll to Top